Tango Y Vinos – og spansk jazz

I februar skulle vi overnatte i København, og vi satte os for at finde et sted hvor man både spiste godt, og var godt underholdt. Valget faldt på den lille spanske restaurant “Tango Y Vinos” i Herluf Trolles Gade, for de havde både bøf og livemusik på programmet denne aften.

Musikken bestod af bandet “El Perito Cuatro”, som oversat til dansk betyder noget i retning af “De fire eksperter”. Hvis der menes eksperter i spanske og cubanske rytmer, så er navnet ikke helt ved siden af.

Hold da op, en musikalsk oplevelse! Det var simpelthen sublimt, og det lille, intime miljø på restauranten gjorde kun oplevelsen større. Forsanger Emilio var som taget ud af en mexicansk film, med ansigtet nærmest forvredet i smerte når teksterne kredsede om ulykkelig kærlighed. På spansk forståes.

Guitaristen, der vekslede imellem flamencoguitar og den cubanske tres, var genial. For pokker hvor kan en guitar meget, når den bliver brugt rigtigt. Og det blev den!

Den store kontrabas lagde en dejlig bund under det hele, og pianoet satte tempoet i de fleste numre, med velanbragte toner fra start til slut. Bravo!

El Perito Cuatro
https://www.facebook.com/elperitocuatroband

“El Perito Cuatro forener forskellige musikalske genrer og udtryk fra den spansksprogede verden. Med afsæt i spansk flamenco og rumba trækker bandet linjer til cubansk son og jazz. Glæd dig til en varm, velsvingende og spicy cocktail.”

Og så var der maden. Det var jo første akt af aftenen – selve måltidet, før vi fik lækker, latinsk jazz til dessert.

Alette bestilte en fisk, som hun bestemt var glad for. Jeg smagte en bid, og det kan jeg godt forstå hun var. For pokker det var godt. Forud for den var blandt andet gået den bedste svampesuppe jeg kan mindes at have smagt på dansk jord, og baconen der akkompagnerede den var så tilpas sprød og smagfuld, at jeg var imponeret af den alene!

Alettes forret bestod af en “nordisk risotto”, og selvom den også sad lige i skabet, ville hun nok ønske at hun var hoppet med på svampesuppen.

Min hovedret var en bøf. Og det var altså ikke bare en hvilken som helst bøf. Det var en bøf af den slags, som jeg stadig – her flere måneder efter – tænker tilbage på. Jeg har brug for at smage den igen. Jeg har brug for at få bekræftet, at den virkelig var god. For hold da op en oplevelse!

Måske har jeg tidligere i mit liv været for nærig, når det kom til bøf. Denne kølige aften i februar valgte jeg at spendere de godt 300 kroner, som cirka 300 gram argentinsk entrecote koster her på stedet. Jeg havde gerne givet det dobbelte, for dén oplevelse!

Vel tilberedt (doh!), med den helt rigtige blanding af grill, salt, smør – jeg ved ikke hvad de havde gjort ved den. Bøffen smeltede i munden, og havde så meget smag, at jeg nærmest ikke har oplevet lignende. Wow. Bare wow.

Vi blev fyldt op på Tango Y Vinos. Både med mad og musik, og begge dele fra absolut øverste hylde i genren. Er du til bøf, musik og sindssygt hyggelig stemning, så finder du næppe et bedre sted indenfor voldene. Vi giver ikke stjerner her på bloggen, men havde vi gjort det, var der blevet sendt fem store afsted til Herluf Trolles Gade nummer 9.

Tak for mad!

Tango y Vinos, Herluf Trolles Gade 9, 1052 København K
www.tangoyvinos.dk

Fotos fra 10.02.2023

Svampesuppe hos Tango y Vinos.
One svampesuppe to rule them all!
Nordisk risotto, hos Tango y Vinos
Den nordiske risotto!
Tango y Vinos, København
Sprødstegt skind på fisken, med garniture.
Bøffen, som jeg stadig drømmer om!
Jazz, drinks og verdens bedste selskab – what’s not to like!

Læs flere indlæg med de samme temaer som dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *